UPS és Akkumulátor Webáruház, Szerviz
Szünetmentes táp, akkumulátor, túlfeszültség

Kérdések, válaszok

Olcsó vagy megbízható UPS-t?

Kérdés:

Miért drágák az UPS-ek?

Az upsakku.hu válasza:

Gyakran fordulnak hozzám azzal a kérdéssel, hogy miért ilyen drágák az UPS-ek.

Nos alapvetően az UPS-t biztosításra használjuk, pont azért tesszük be bizonyos helyekre, hogy megvédjék eszközeinket, illetőleg folyamatosan szolgáltassák az áramot számukra. Ha az UPS pont akkor nem működik, amikor kéne, akkor van értelme? Tény, hogy ritkán kerül tényleges használatba, azonban akkor nem árt ha működik. Mi ezért árulunk csak prémium kategóriás UPS-eket.
Tény, hogy a piacon van olcsóbb, sőt jóval olcsóbb is, ám sajnos rengeteg készüléket úgy gyártanak, hogy még akkut se lehessen benne cserélni, mert az első szétszedéskor széttörik a háza, ne adjisten rövid zár keletkezik és az egész gép elfüstöl.

Az APC különös hangsúlyt fektet arra, hogy készülékeiben a legegyszerűbb legyen az akkucsere, melyet 2-5 évente szokott igényelni egy készülék. A készülékek elektronikája is könnyen hozzáférhető, így esetlegesen a 10-12 év után bekövetkező felújításokat is el lehet végezni, hogy a készülék még a továbbiakban is tovább üzemelhessen.

Tehát ha ár-érték arányt nézünk egy alsó kategóriás UPS-t rosszabb esetben 1-2 évre vesz meg az ember, mert az alsó kategóriás akkumulátor többet nem nagyon bír. APC esetén 2 vagy 3 év teljes körű helyszíni cseregarancia él a készülékekre, tehát ha a világ bármely pontján meghibásodik a készülék vagy az akkumulátor garanciaidőn belül, pár napon belül megérkezik futár által a csere, nem kell szervizbe szaladgálni, sorban állni és ügy intézni. Ezek az UPS-ek jobb esetben akár 20 évig is kiszolgálhatnak, az első szériák (AP) még ma is futnak és üzembiztosak, melyeket még az 1990-es évek elején gyártottak.
Ezért nem tartunk olcsóbb készülékeket, mindenki maga dönti el olcsót vagy megbízhatót szeretne, mi utóbbira szavazunk, mely ár-élettartam arányban még olcsó is.