Kérdések, válaszok

Kazán keringető szivattyújának szünetmentesítése

Kérdés:

Üdv, nem tudom jó helyen járok-e, családiház kombikazánjának (cirkó + melegvíz) a tápellátásáról van szó. Áramszünet esetén ugye hiába van gáz, ha az elektronika áram nélkül marad, se fűtés, se melegvíz. Legalábbis az én kazánomnál. Szeretném szünetmentessel megtámogatni. Természetesen a keringetőszivattyúra is érvényes. Működhet a kettő ugyanarról a szünetmentes tápról? Vagy más kell a kettőhöz? (Áramfelvétel miatt is kérdezem). Milyen típust ajánlanak?
Köszönettel
Ferenc
Székesfehérvár

Az upsakku.hu válasza:

Kedves Ferenc,
Első körben meg kéne nézni, hogy a kombikazán mennyi áramot fogyaszt bekapcsoláskor és üzem közben. Ettől függne az egész további folyamat. A keringetőszivattyúk általában 25-75W-ot fogyasztanak, ezt relatív olcsón meg lehet oldani akár 2-3 órára is, de egy nagyobb teljesítményű fogyasztónál már a rövidebb áthidalás is költséges lehet, mivel a szivattyúhoz mindenképpen szinuszos szünetmentes tápegység szükséges.
Amennyiben az összfogyasztás nincs 600W, úgy tudom ajánlani szinuszos inverterünket: https://upsakku.hu/termekek/SPS/kulso_akkus_szunetmentes_tapegyseg_inverter_SH300_TISZTA_SZINUSZOS_Keringeto_szivattyuhoz/
A legtöbben ezt használják a keringető szivattyúkhoz, mivel könnyen bővíthető és akár autó akkumulátor is ráköthető. Hátránya, hogy több helyet foglal, mint egy hagyományos szünetmentes, viszont az áthidalási ideje nagyobb lehet kevesebb pénzből.
A felmérésben szívesen segítünk, Székesfehérvár felé szoktunk is járni, vagy bármelyik barkácsboltban beszerezhető egy fogyasztásmérő kb. 3000Ft-ért, amivel ki lehet deríteni az áramfelvételt és így tudunk kalkulálni.