Kérdések, válaszok

Tápegység külön 12V betáplálás

Kérdés:

Beléptető rendszerem tápegysége, amely az ajtóknál elhelyezett kódolvasóknak és a villamos záraknak szolgáltatja a 12V-os tápot, rendelkezik egy "battery" feliratú csatlakozással (12V és GND). A felhasználói kézikönyv szerint bekötöttem ide egy egyszerű 1000mAh akkumulátort, de áramszünet esetén a rendszer halott marad. Önök mit javasolnak ide? Vajon egy nagyobb, esetleg mondjuk 7Ah-s akkumulátor, vagy inkább az egész elé egy UPS való? Honnan lehet tudni, hogy a rendszerhez milyen kapacitású szünetmentes táp ill. akkumulátor való? Vajon egy 7Ah-s akku rákötésekor tudja egyáltalán a tápegység tölteni, nem fog túlterhelődni?
Várom válaszukat.
Köszönettel,
Polgár Péter

Az upsakku.hu válasza:

Kedves Péter,
Alapvetően elméletileg működnie kéne a kisebb kapacitású akkuval is a 12V-os csatlakozóról a készüléknek. Ettől függetlenül meg lehet próbálni egy 7Ah-ssal. Azt, hogy a készülék vajon tölti-e, és ha tölti, milyen áramerősséggel, azt méréssel lehetne megállapítani.
Ami biztos megoldás, ha az egész elé kerül egy szünetmentes, de ez ugye drágább megoldás.
Esetlegesen ki tudunk menni a helyszínre, tudunk vinni akkumulátort, mérőműszert és szünetmentes tápegységet is, így ott a helyszínen kiderítve, hogy mi lenne a legjobb megoldás.
Tisztelettel, Frittmann Péter