Kérdések, válaszok

Kazán nem tud begyújtani szünetmentesről

Kérdés:

Tisztelt UPSAKKU,
Gázkazánomhoz (Junkers euromaxx zsc28-mfk23) a következő szünetmentes megoldást próbálom használni: CYBERPOWER EPS Emergency 1500 PIECPS1500PIE | 1500 VA • Tiszta Szinusz és 2 db BB AGM akkumulátor 12V, 100Ah BC100-12 a 24 v miatt. A kazán rendesen kap áramot ha a szünetmentes akkura áll át, viszont ha akkus működés közben be akarja gyújtani a fűtést, folyamatosan próbál szikráztatni de akkor hibakódot jelez a kazán EA: nincs ionizációs áram. Nem tud begyújtani. A szünetmentes nem jelez hibát, a kazánnak biztosít áramot. Mi lehet a probléma vagy milyen szünetmentes megoldást lehetne alkalmazni? Ha a szünetmentes be van dugva az konnektorba, a kazán megfelelően működik.Köszönöm: Mázsi Attila

Az upsakku.hu válasza:

Tisztelt Mázsi Attila,
Sajnos egyes kazántípusoknál mi is tapasztaltunk hasonló hibát (kb. a kazánok 2-3%-a), és itt megpróbáltunk több megoldási lehetőséget is, de egyelőre nem jártunk sikerrel. A test és a fázis lesz ilyenkor más, mivel az UPS tulajdonképpen leválik a külső hálózatról, egyes kazánoknál pedig ilyenkor nem működik ez a funkció.
Igazság szerint kísérletezni kéne megoldáshoz, de erre senkinek nincs kapacitása.
Interneten még ezt a két információt találtam, de ezek nem a saját tapasztalataink:
1) a szervizes összeköti egy zöld-sárga földelő vezetékkel az ionizációs elektróda csavarját a vezérlőpanel házával
2) a fázishelyesség ellenőrzése és biztosítása (elmulasztása azzal járhat, hogy az elektromos, elektronikus, ionizációs gyújtóval rendelkező kazánok nem tudják begyújtani az égőket)