Kedves ügyfelünk!
Sajnos a futárszolgálatok (DPD, Express-One) nagyon leterheltek, így nem tudunk garantálni másnapi kiszállítást. Kérjük vegyék figyelembe, hogy a kiszállítás jelenleg átlag 2-4 munkanap. A budapesti saját kiszállításaink továbbra is rendben indulnak. Ha sürgős a rendelése, sajnos a személyes átvételt tudjuk csak javasolni amennyiben nem Budapestre kérte a csomagot!
Megértését köszönjük!

Mit jelent akkmulátoroknál a várható élettartam?

Mit jelent akkumulátornál a várható élettartam?

Akkumulátorok esetén a gyártó megad úgymond várható élettartamot. Érdemes tudni, hogy ez az élettartam stand-by (azaz folyamatos töltésen lévő és nem merülő) üzemmódban és 18-20°C-os hőmérsékleten van megadva. Ha ettől eltérünk, például ciklikusan használjuk őket, vagy extrém magas (vagy éppen alacsony) hőmerésékleten használjuk, az élattartam drasztikusan csökkenhet. 30°C-on havi szintű 50%-os cikluson például egy 10 éves akku várható élettarama már csak várhatóan 4 év!
Célszerű tehát a megfelelő üzemi körülmények betartása, ciklusos használathoz (pl. elektromos autó) pedig a kifejezetten ciklikus akkumulátor használata.
Az élettartam általában hagyományos AGM akkuk esetén 5 év, long-life akkuk esetén 10 év (Pl CSB HRL, Datasafe HX vagy Leaftron LTL széria), ciklikus akkuk esetén pedig általában ciklusszámot ad meg a gyártó, nem pedig élettartamot.